Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus ei esitä hallintarekisteröinnin laajentamista

Emme voi Suomen lailla rajoittaa EU-asetusta tai muiden maiden lainsäädäntöä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nykyinen laki kieltää tilinhoitajia, esimerkiksi pankkeja, hallintarekisteröimästä suomalaisten sijoittajien osakkeita suomalaisessa arvo-osuusjärjestelmässä. Hallitus esittää eduskunnalle, että nykytila pidetään voimassa.

Jos suomalainen yhtiö laskee osakkeita liikkeeseen toisessa EU-maassa, säilytykseen sovelletaan EU:n arvopaperikeskusasetusta ja kyseisen maan lainsäädäntöä. Hallintarekisteröinti on sallittu useimmissa Euroopan unionin jäsenmaissa, esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa.

Tiedossamme ei ole yhtään tapausta, jossa suomalainen yhtiö olisi laskenut liikkeeseen osakkeita ulkomaisessa arvo-osuusjärjestelmässä. Tämä on kuitenkin ollut mahdollista EU-asetuksen perusteella jo syyskuusta 2014, eikä hallituksen esitys muuta asiaa suuntaan tai toiseen. Hallituksen esitys ei tuo uutta myöskään tapauksiin, joissa suomalainen sijoittaja säilyttää kotimaassa liikkeeseen laskettuja osakkeita toisessa EU-maassa. Hallintarekisteröinti on tällöin kielletty, mutta kielto ulottuu huonosti ulkomaille.

Helsingin Sanomissa (22.3.) kirjoitettiin, että hallintarekisterien käyttö jää mahdolliseksi ulkomaiden kautta ja suomalaisten pörssiyhtiöiden myötävaikutuksella. Emme voi Suomen lailla rajoittaa EU-asetusta tai muiden maiden lainsäädäntöä.

Tuomas Saarenheimo

alivaltiosihteeri, valtiovarainministeriö

Antti Leinonen

lainsäädäntöjohtaja, oikeusministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat