Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osinkoraha lähtee kiertämään

Yrityksen omistaja saattaa tietää hyvän investointikohteen ja siirtää vaikka terästehtaan osinkonsa luomumeijerin osakkeisiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hannu Vuolio ehdotti (HS Mielipide 21.3.), että osa osinkotuloista käytettäisiin yritysten investointeihin. Niinhän on aina tehtykin.

Jos yrityksen toimiva johto ei pysty löytämään yritykselle sopivaa laajenemis- tai investointisuuntaa, on aivan oikein, että varat siirretään osinkoina omistajille – ja verottajalle.

Jos ollaan iltapuolen alalla, joka ei kasva, tehdas ajetaan loppuun, otetaan rahat ulos ja myydään koneet pois. Joku saattaa pitää Viroon investoimista mielekkäämpänä.

Eihän osinkoraha mihinkään katoa. Kun osinkoa jaetaan, ainakin valtio voittaa verotuloja. Yrityksen omistaja saattaa tietää hyvän investointikohteen ja siirtää vaikka terästehtaan osinkonsa luomumeijerin osakkeisiin. Jos osinko menee kotimaiseen kulutukseen, raha jää Suomeen. Jos täällä on epäviihtyisää, osinko muuttuu lomamatkaksi Thaimaan Phuketiin.

Hallitus ja ammattiyhdistykset eivät luo tuottavia työpaikkoja, ne voivat vain luoda ympäristön, jossa investoiminen saattaa olla mielekästä. Onko investointiympäristö sellainen, että raha menee mieluummin Viroon tai Kiinaan?

Rahalla ei ole kotimaata – investoinnit tehdään sinne, missä kannattaa.

Arto Dorsén

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat