Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisien määrää ei saa enää vähentää

Kansalaisten turvallisuus alkaa olla jo vaakalaudalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen kehyslinjaukset ovat pudottamassa poliisien määrän neljän vuoden aikana nykyisestä 7 000:sta 6 200:aan. Suomessa on jo nyt Euroopan vähiten poliiseja kansalaista kohti, eikä uusia poliiseja valmistu samaa tahtia kuin vanhoja jää eläkkeelle.

Kansalaisten turvallisuus alkaa olla jo vaakalaudalla. Poliisit eivät ehdi pitkien matkojen takia ajoissa paikalle. Matkat pitenevät entisestään, mikäli nyt lakkautusuhan alla olevat asemat lopettavat toimintansa (HS Kotimaa 23.3.). ”Vähäpätöiset” rikokset jäävät tutkimatta voimavarojen puutteessa. Ennalta aavistamaton ja suuri turvapaikanhakijoiden tulo syö valtavasti resursseja. Jo nyt raskasta työtaakkaa lisäävät entisestään terrorismin uhka sekä uudet rikostyypit kuten kyberrikokset.

Suomalaiset poliisit ovat erittäin ammattitaitoisia, mutta se ei ole tarpeeksi ilman riittäviä voimavaroja. Poliisille varatut runsaat 700 miljoonaa euroa valtion budjetissa eivät ole juuri mitään muihin menoluokkiin nähden. Turvallisuutta ei saa jättää epämääräisten katupartioiden käsiin.

Juho Hyry

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat