Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skanska vastaa espoolaiselle taloyhtiölle: Rakennusvirheet pyritään korjaamaan

Skanskalla ei ole ollut pyrkimystä viivyttää korjauksia tai väsyttää taloyhtiöitä, rakennusyhtiön edustajat kirjoittavat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Espoolaiset taloyhtiöt taistelevat kimpassa rakennusliikettä vastaan, jotta virheet saataisiin korjattua
Espoolaiset taloyhtiöt taistelevat kimpassa rakennusliikettä vastaan, jotta virheet saataisiin korjattua
Rakennusliikkeet tekevät uudiskohteissa samoja virheitä vuodesta toiseen, ja reklamaatioita tehdään enemmän kuin koskaan. Mitä tavallinen ihminen voi tehdä? No ainakin voi etsiä saman rakennusliikkeen rakentamia muita taloyhtiöitä ja alkaa taistella yhdessä virheiden korjaamiseksi, kertoo espoolaisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Haukilahti. Toimittaja: Sami Takala, kuvaus ja leikkaus: Kimmo Räisänen.

Koti-sivuilla (HS 20.3.) olleessa jutussa ”Neljän kimppa taistelee virheistä” asunto-osakeyhtiö Espoon Emilian hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen kertoivat taloyhtiönsä takuukorjauksista. Heidän mukaansa rakennusyhtiö viivyttelee asiassa tahallaan ja yrittää väsyttää heidät. Kirjoituksessa väitettiin, että yhtiössä on liki 60 virhettä, joista suurin osa olisi edelleen korjaamatta.

Espoon Emilia on Skanskan rakentama yhtiö, mutta kirjoitusta varten ei ollut haastateltu ketään asiaa tuntevaa henkilöä Skanskalta. Meillä ei ole ollut pyrkimystä viivyttää korjauksia tai väsyttää taloyhtiöitä. Sekä Skanskan että asiakkaidemme etu on saada takuutyökorjausprosessi sujuvaksi ja nopeaksi. Skanskan takuutyönjohtaja on käynyt itse paikan päällä todentamassa, että korjatuiksi ilmoitetut asiat on hoidettu tai hän on varmistanut asian muulla tavalla.

Korjattavien asioiden listalla on laskujemme mukaan muutama auki oleva kohta. Suurin osa mainituista liki 60 asiasta on korjattu jo kuukausia sitten.

Olemme useaan kertaan pyytäneet taloyhtiöltä yhdessä tehtävää jälkitarkastusta, jotta voisimme todeta virheet korjatuiksi. Sopivaa ajankohtaa tälle tapaamiselle ei ole syystä tai toisesta löytynyt.

Jokainen uuden asunnon ostaja luonnollisesti odottaa, että hänen kotinsa on mahdollisimman virheetön, ja jos puutteita on, ne korjataan nopeasti.

Jokaisessa rakennuskohteessa tehdään yleensä jonkin verran takuutyökorjauksia. Yleensä korjaukset sujuvat hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Espoon Emiliassa korjauksia on tehty normaalia pidempään, ja prosessi olisi varmasti voinut mennä paremmin molempien osapuolten kannalta. Taloyhtiölle on 22.3. lähetetty jälleen uusi tapaamisehdotus.

Satu Ryynänen

hankekehitysjohtaja

Reijo Salo

vanhempi työnjohtaja

Skanska Talonrakennus Oy

Liisa Salmela

viestintäpäällikkö, Skanska Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat