Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten urheilijoiden pitäisi voida keskittyä ylioppilaskirjoituksiin

Sarjaohjelmien tekijät ja joukkueiden johtajat eivät tunne vastuuta joukkueiden pelaajien koulumenestyksestä, puhumattakaan elämänuran edistämisestä, kirjoittaa nimimerkki Abiturientin isä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ylioppilaskirjoitukset ovat menossa, ja nuoret isänmaan toivot yrittävät menestyä avatakseen sitten itselleen mahdollisuuden opiskeluun ja elämäntehtäviin. Suomessa on kuitenkin ryhmä ihmisiä, joiden luulisi pyrkivän auttamaan abiturientteja heidän elämässään mutta joiden käytännön toiminta on aivan päinvastaista. He ovat ammattikunnaltaan urheilujohtajia sekä ottelusarjojen ja -ohjelmien tekijöitä.

He eivät ymmärrä, että abiturienttien tulisi ylioppilaskirjoitusten edellä ja aikana opiskella elämää varten eikä rehkiä erilaisten pallojen ja kiekkojen perässä joka ilta viikonloput mukaan lukien ja vielä matkustaen otteluihin ympäri Suomea. Muulloin pelit ovat mukavia ja joukkueissa on kivoja kavereita, mutta ylioppilaskeväänä aika ei millään riitä, sillä peleistä ja harjoituksista ei saa olla poissa.

Ylioppilaskirjoitusten aikaan abiturientit tulisi vapauttaa parin kuukauden ajaksi joukkueurheilun harjoituksista ja peleistä. Niissä ikäluokissa, joissa on paljon abiturientteja, tulisi peliohjelmat tehdä niin, että sarjoissa on parin kuukauden tauko eikä harjoituksia tai otteluja ole häiritsemässä ylioppilaskirjoituksia ja niihin valmistautumista.

Sarjaohjelmien tekijät ja joukkueiden johtajat eivät tunne vastuuta joukkueiden pelaajien koulumenestyksestä, puhumattakaan elämänuran edistämisestä. Sarjoista on luotu itseään ruokkivia systeemejä. Omat joukkueet ja voitot ovat mielessä ja tähtäimessä.

Valitettavasti jarilitmasia ja teemuselänteitä ei kasva kuin muutamista nuorista. Urheilu on erinomainen harrastus, mutta jos lahjat eivät riitä urheilutähdeksi, tulee harrastus pitää harrastuksena ja on priorisoitava mahdollisuudet koulumenestykseen ja tulevaan ammattiin.

Abiturientin isä

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat