Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteisestä opetuksesta on hyviä kokemuksia

Helsingissä kouluilla on mahdollisuus opettaa katsomusaineita osin yhteisenä opetuksena silloin, kun opetuksen tavoitteet ja sisältöalueet ovat yhteneväiset.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseudun ateistien puheenjohtaja Jouni Luukkainen kirjoitti (HS Mielipide 24.3.), että Helsinki pilaa elämänkatsomustiedon opetuksen, kun elämänkatsomustiedon ja uskonnon oppitunteja voidaan ensi syksystä lähtien osin yhdistää.

Helsingissä kouluilla on mahdollisuus opettaa katsomusaineita osin yhteisenä opetuksena silloin, kun opetuksen tavoitteet ja sisältöalueet ovat yhteneväiset. Koulut päättävät itse toimintasuunnitelmissaan, järjestävätkö ne tällaista opetusta.

Monessa kaupungin omissa ja sopimuskouluissa on jo kokeiltu tällaista opetusmallia. Kaikille yhteisten osuuksien lisäksi oppilailla on ollut mahdollisuus opiskella syvemmin oman uskontonsa tietoja. Kokemukset näistä järjestelyistä ovat olleet myönteisiä, ja yhä useampi koulu olisi valmis toteuttamaan opetusta tämän mallin mukaisesti. Kokeilut tehdään yhteistyössä opettajien ja oppilaiden kanssa ja niistä tiedotetaan vanhemmille.

Katsomusaineiden osin yhteinen opetusmahdollisuus sisältyy valtakunnalliseen, 1.8.2016 voimaan tulevaan uuteen opetussuunnitelmaan.

Tuulia Tikkanen

opetuskonsultti

Helsingin opetusvirasto

perusopetuslinja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat