Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehkäisy petti yötä vasten ja tarvitsin pillerin – sairaalan vastaus oli tyly ei

Voisi kuvitella, että yhteiskuntakin selviäisi pienemmillä kustannuksilla suosimalla jälkiehkäisypilleriä esimerkiksi abortin sijasta, kirjoittaa nimimerkki Raskaanako hoidon puutteen vuoksi? HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ehkäisy petti ja tarvitsin jälkiehkäisypillerin – onhan perheessämme jo kaksi lasta.

Oli myöhäinen ilta. Koko Kuopiossa, jonka asukasluku on yli 110 000 ihmistä, ei kuitenkaan toimi laisinkaan päivystävää apteekkia, josta jälkiehkäisypillerin olisi saanut.

Jälkiehkäisypilleri tulisi ottaa mahdollisimman pian parhaan tuloksen varmistamiseksi. Niinpä soitin päivystävään terveydenhuoltoon, joka Kuopiossa on yliopistollisessa sairaalassa. Sairaalan päivystys kuitenkin ilmoitti tiukasti, ettei se tarjoa minkäänlaista apua tällaisessa tilanteessa, vaan täytyy odottaa yhdeksän tunnin ajan apteekkien avautumista.

Miten on mahdollista, että vielä nykyään suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä kieltäydytään antamasta jälkiehkäisypilleriä sellaista tarvitsevalle?

Suunnittelematon raskaus tuskin on kenenkään etu. Voisi kuvitella, että yhteiskuntakin selviäisi pienemmillä kustannuksilla suosimalla jälkiehkäisypilleriä esimerkiksi abortin sijasta.

Onko tämä seurausta terveydenhuoltoverkostoon kohdistuvista säästöpaineista? Olemmeko valmiita tällaisiin linjanvetoihin?

Raskaanako hoidon puutteen vuoksi?

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat