Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuutetut, älkää pilkatko kuntalaisia

Malmin lentokentän säilyttämistä koskeva kuntalaisaloite olisi pitänyt käsitellä asiallisesti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli keskiviikkona Suomen suurimman kuntalaisaloitteen, joka koski Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä. Valmistelua oli tehty kaupunginhallituksen johdolla puoli vuotta. Asia tuotiin käsittelyyn viime tipassa määräaikana pinnallisesti perusteltuna päätösehdotuksena: ei aihetta toimenpiteisiin.

Yhteenkään kuntalaisaloitteen yhteydessä esitettyyn argumenttiin ei vastattu. Esitettyjä luonto-, ilmailu- tai liiketoimintamalleja ei arvioitu eikä kysytty lausuntoa elinkeino-osastolta, jonka alaa ovat kaupungin kilpailukyvyn kehitys, kaupunkimarkkinointi, maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut sekä yrityspalvelut.

Valtuutetuista asiaan perehtyneet kannattivat aloitetta, vastustavat eivät näyttäneet tutustuneen edes pinnallisesti taustamateriaaliin. Tämä on turhauttavaa, sillä asiaan panostettiin paljon. Aloite olisi tullut käsitellä asiallisesti, onhan 67 prosenttia helsinkiläisistä asian kannalla. Ehkä irvokkain oli erään valtuutetun kommentti, kun hän totesi, että ”saadaan viihdyttävä valtuustokeskustelu”.

Valtuutetut, älkää pilkatko kuntalaisia ja heidän mielipiteitään. Asettakaa käsittelylle ainakin omat laatuvaatimuksenne.

Timo Hyvönen

diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat