Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholi ei ole viisasten juoma

Viina aiheuttaa suurta turvattomuutta lukemattomissa perheissä, väkivaltaista käytöstä ja myös suoranaista puutetta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaarlo Simojoen haastattelu oli erinomainen puheenvuoro tärkeässä asiassa (HS Torstai 31.3.). Suomessa juodaan liikaa. Tupakointi on selvästi vähentynyt, ja tavoitteena on savuton Suomi. Milloin päästään vastaavaan tilanteeseen alkoholin käytössä? Molemmat vievät rahat, terveyden ja hengen. Onko siinä mitään järkeä? Nuoret ovat alkaneet ymmärtää, että ei ole.

Suuri joukko suomalaisia kärsii jatkuvasti juopottelun vuoksi. Osa heistä on lapsia, jotka ovat täysin puolustuskyvyttömiä. Eikö yhteiskunnan tärkein tehtävä ole puolustaa ja suojella heitä?

Viina aiheuttaa suurta turvattomuutta lukemattomissa perheissä, väkivaltaista käytöstä ja myös suoranaista puutetta. Mistä kaikesta ovat alkoholiin käytetyt rahat pois? Kuinka moni on laskenut, mitä kaikkea hyvää olisi viinaan ja tupakkaan vuosikymmenien varrella kuluneilla rahoilla voinut saada aikaan? Onnellinen, terve ja hyvä vanhuus jää vain unelmaksi.

Viinaa ei tarvita mihinkään. Se ei ole viisasten juoma. Alkoholijuomien saantia ei pidä helpottaa. Se lisäisi entisestään läheisten kärsimyksiä.

Alkoholivero ei kata alkoholin aiheuttamia kustannuksia, eikä yhteiskunnalla ole varaa niiden maksamiseen. On arvioitu, että alkoholin tuottamat kulut yhteiskunnalle ovat seitsemän kertaa suuremmat kuin siitä saatavat tulot.

Erkki Poikonen

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat