Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olisiko nyt rollaattorimarssin aika?

Kotihoitoa pyritään laajentamaan, vaikka jo nyt kodeissa asuu turvattomia vanhuksia ilman riittäviä palveluja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus aikoo karsia vuonna 2013 voimaan tulleen lain mukaisia vanhusten palveluja (HS 26.3.). Tarkoitus on saada aikaan runsaan 35 miljoonan euron säästöt. Kotihoitoa pyritään laajentamaan, vaikka jo nyt kodeissa asuu turvattomia vanhuksia ilman riittäviä palveluja.

Hoitohenkilökunnan koulutuksessa on suuria puutteita. Esimerkiksi kotihoidossa työskentelevillä on liian vähän koulutusta ja pienet palkat. Kyse ei ole vain hoitajien määrästä vaan ennen kaikkea laadusta.

Työssäni Etelä-Pohjanmaan opiston rehtorina (1961–1986) kehitin mielestäni tarpeellisen vanhustyön linjan. Vanhusten määrän kasvu ja heidän hoitonsa olivat jo silloin ajankohtaisia asioita. Vanhustyön linjan oli määrä nimenomaan kouluttaa nuoria hoitotyöhön.

Noihin aikoihin olin vielä innostunut nuori, nyt vanhus. Silloin olin subjekti, nyt epävarma objekti. Voisiko sivistysvaltiossa vanhuksilla olla myös jokin muu kuin objektin rooli? Opiskelijat lähtivät protestimarssille leikkauksia vastaan. Ehkä vanhukset voisivat lähteä omalle rollaattorimarssilleen.

Tuomas Tapola

rintamaveteraani, 90 vuotta, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat