Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppilaiden kännyköiden käytölle selvät säännöt

Opetushallitus on viimein antanut ohjeistuksen kännykän käytöstä koulupäivän aikana.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat on ansiokkaasti alkanut tuottaa uutisia lapsille. Viime perjantaina oli juttu kännyköistä (HS 1.4.). Opetushallitus on viimein antanut ohjeistuksen kännykän käytöstä koulupäivän aikana. Jokainen koulu voi tämän pohjalta laatia omat järjestyssääntönsä, ja oppilaat on otettava mukaan sääntöjen tekemiseen. Tämä on hieno asia, mutta muuten ohjeistusta ei voi maalaisjärjellä ymmärtää.

Jossain ihmeen välissä kännyköistä on tullut perusoikeus, joka on tärkeä sananvapauden väline. Tämän vuoksi kouluilla ei ole oikeutta kokonaan kieltää kännyköiden käyttöä. Tunneilla kielto olisi mahdollista, jos se häiritsee opetusta. Kiusaamistilanteissa kännykän käytön saisi kieltää myös välitunnilla.

Haluaisin tietää tarkemmin, mitä tarkoitetaan opetusta häiritsevällä kännykän käytöllä. Millainen kännykän käyttö oppitunnilla ei häiritse opetusta? Muistan selvästi, ettei omien asioiden puuhastelu kesken oppituntien ollut sallittua 1980-luvulla. Miksi nyt on toisin?

Minusta Opetushallituksen linjaus on vain verhottua periksi antamista. Kännykästä on tehty perusoikeus, koska ei jakseta taistella lasten kanssa siitä, milloin puhelimen käyttö on hyväksyttyä ja milloin ei.

Onneksi omat lapseni ovat koulussa, jossa puhelimen käyttö kesken koulupäivän on Opetushallituksen ohjeistuksesta huolimatta kielletty. Opetushallituksen selkärangaton ohjeistus kuitenkin harmittaa. Lapset tarvitsevat rajoja, ja kouluilla pitää olla oikeus niitä myös asettaa.

Mira Vihmo

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat