Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jazz ei katoa Pori Jazzista

Pyrimme jokapäiväisellä työllämme edistämään suomalaisen jazzin sekä suomalaisten jazzmuusikoiden etua.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa (HS.fi 1.4.) kysyttiin Lilli Paasikiveltä, katoaako ooppera Kansallisoopperasta kuin jazz Pori Jazzista. Faktat eivät tue väitettä, että jazz katoaisi Pori Jazzista.

Pori Jazzissa esiintyi esimerkiksi viime kesänä yli 50 jazziksi luokiteltavaa suomalaista ja ulkomaalaista yhtyettä. Tarjosimme laajan jazzkattauksen ja toimme maahan useita nimekkäitä ja mielenkiintoisia ulkomaalaisia esiintyjiä, joita ei luultavasti olisi muuten kuultu Suomessa.

Konserttien äärelle kokoontui tuhansittain kuulijoita, jotka toivottavasti löysivät uusia suosikkeja ja päättivät hakeutua uudelleenkin jazzin äärelle – tapahtuupa se sitten Pori Jazzissa tai Suomen muiden jazztoimijoiden tapahtumissa.

Käytämme vuosittain jazzohjelmistoon merkittävän määrän rahaa ja tarjoamme työtä sekä esiintymismahdollisuuden kymmenille kotimaisille freelancer-muusikoille, joiden huippuluokan yhtyeitä Porissa kuullaan festivaaliviikon aikana.

Julkisen tuen ja yhteistyökumppaneidemme ansiosta pystymme vuosittain ohjelmoimaan valtavan määrän musiikkia, jonka kohdalla lipputulot eivät riittäisi kulujen kattamiseen. Iso kiitos kuuluu tietysti myös Pori Jazzin uskolliselle yleisölle, joka on jo vuosikymmenten ajan hakeutunut festivaalille ja sen tarjoaman musiikin pariin.

Pyrimme jokapäiväisellä työllämme edistämään suomalaisen jazzin sekä suomalaisten jazzmuusikoiden etua ja myös houkuttelemaan tälle ainutlaatuiselle musiikinlajille uusia kuulijoita. Tämä perustehtävämme ei ole erityisen helppo, sillä jazzia koskevat tällä haavaa samat haasteet kuin muitakin marginaalisempia musiikinlajeja.

Yksi asia on kuitenkin varma: jazz ei katoa Pori Jazzista.

Mikkomatti Aro

taiteellinen johtaja, Pori Jazz

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat