Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isäni kielsi minulta seksuaalisuuden

Nyt aikuisenakaan en osaa sanoa, onko minulla oikeutta nauttia seksistä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Saska Saarikoski kirjoitti kolumnissaan (HS 3.4.) amerikkalaisesta kulttuurista, jossa tytärten siveyden ”suojelu” näyttää – ainakin populaarikulttuurissa – olevan jonkinlainen normi. Sama ilmiö toistuu myös Suomessa, kun isät vitsailevat toisilleen odottelevansa haulikkojen kanssa tytärtensä potentiaalisia poikaystäväehdokkaita. Valitettavasti kaikkien isien huumoripuhe ei ole pelkkää vitsailua.

Kasvoin itse konservatiivisessa perheessä, jossa siveyttäni vahdittiin Saarikosken kuvailemalla tavalla. Seksin harrastaminen – puhumattakaan siitä nauttimisesta – näyttäytyi minulle asiana, johon minulla ei ollut oikeutta parisuhteessakaan. Pojista muodostui kuva stereotyyppisinä saalistajina, joilta isäni piti kaikin keinoin minua suojella. Pahinta oli, että minä taisin suhteissani olla se, joka kaikista eniten olisi nauttinut minulta kielletyistä moraalittomuuksista.

Isäni johdonmukainen kieltopolitiikka on johtanut lopulta siihen, että käsitykseni omasta seksuaalisuudestani on vähintään ristiriitainen. Nyt aikuisenakaan en osaa sanoa, onko minulla oikeutta nauttia seksistä. Jos ainoa seksiin liittyvä puhe on ollut kieltämistä, miten voisinkaan nähdä koko asian muuna kuin likaisena, miesten hallitsemana touhuna?

Teini-ikäisten tyttärien isille haluaisin todeta seuraavaa: tyttären naiseksi kasvaminen voi olla isälle hankala paikka, ja omat tunteet jyräävät helposti rationaalisuuden. Jokaisella meistä pitäisi kuitenkin olla oikeus omaan, vastuullisella tavalla toteutettuun seksuaalisuuteen. On vaikea ymmärtää, miksi kukaan isä haluaisi kieltää sitä kaikista rakkaimmaltaan.

Isin tyttö

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat