Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykkäkiellot ovat mennyttä aikaa

Älypuhelimen käytössä piilee vielä hyödyntämätön potentiaali koululaisten oppimisen edistäjänä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mira Vihmo epäili (HS Mielipide 4.4.) kaikenlaisen kännykän käytön häiritsevän opetusta.

Digitalisaatio on vyörynyt viime vuosikymmenen aikana alalle kuin alalle. Kännykkäkiellot ovat mennyttä aikaa, sillä älypuhelimen käytössä piilee vielä hyödyntämätön potentiaali koululaisten oppimisen edistäjänä.

On pelkästään hyvä, että Opetushallitus on herännyt päivittämään koulujen kännykkäohjeistusta. Vaikka meille aikuisille tietokoneet ja älypuhelimet ovat olleet jo vuosia luonteva ja välttämätönkin osa työntekoa, olemme tähän mennessä rajanneet tämän hyötykäyttömahdollisuuden pois koululaisilta erilaisilla kännykkäkielloilla kouluissa.

Kyselyjen mukaan oppilaiden viihtyvyys koulussa on laskenut. Muuttamalla koulutyöskentelyn käytäntöjä oppilaiden omaa arkea enemmän koskettavaksi ja osallistavammaksi heidän viihtyvyytensäkin varmasti lisääntyy koulussa.

Ammattitaitoinen opettajakuntamme pystyy varmasti ohjaamaan koululaisia kännykän ja muiden tietoteknisten työvälineiden hyötykäyttöön. Mitä nuorempana koululainen oppii erottamaan digimaailman huvi- ja hyötykäytön sekä suhtautumaan internetissä olevaan tietoon kriittisesti, sitä vastuullisempi tiedon käyttäjä hänestä tulee. Tämä vähentää myös netin käyttöä kiusaamistarkoituksiin, johon Vihmo viittasi kirjoituksessaan.

Uudessa opetussuunnitelmassa digitalisaatio on vahvassa roolissa uusien oppimismuotojen mahdollistajana. Kieltojen sijaan toivotankin tervetulleeksi koulujen digiloikan.

Annika Harlio

filosofian maisteri, biologi,

ranskan kielen opettaja

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat