Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Inkoolaisäiti junavuorojen lakkautuksista: Pitääkö lapseni ajaa traktorilla lukioon?

Länsi-Uudenmaan junaliikenne huononi katastrofaalisesti, kun Inkoosta ainoana kuntana lopetettiin junayhteys kokonaan, kirjoittaa inkoolainen Katariina Kallio HS:n mielipidepalstalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Teemu Salonen / Lehtikuva
Kulkeminen Inkoon ja Helsingin välillä vaikeutui, kun junat lakkasivat pysähtymästä Inkoossa.
Kulkeminen Inkoon ja Helsingin välillä vaikeutui, kun junat lakkasivat pysähtymästä Inkoossa. Kuva: Teemu Salonen / Lehtikuva

Pääsiäisenä se sitten tapahtui oikeasti. Länsi-Uudenmaan junaliikenne huononi katastrofaalisesti, ja Inkoosta ainoana kuntana lopetettiin junayhteys kokonaan.

Arjessa tämän huomasi heti: ei onnistu kulkeminen töihin eikä harrastuksiin kuten aiemmin. Tällä hetkellä ei ole mitään julkisen liikenteen yhteyttä, jolla Inkoosta ehtisi kahdeksaksi töihin Helsinkiin, paitsi aivan ydinkeskustaan. Liikenneministeri on itsekin käyttänyt termiä ”luova tuho”, ja Inkoolle jätettiin nyt huonoin kortti pelissä, jonka nimi on ”joukkoliikenne innovaatioalustana”.

Toistaiseksi aseman seudulla on ollut hiljaista. Ilman kunnon tiedottamista ilmaantui ainoastaan arkisin kolmesti päivässä kulkeva bussi, joka ajaa väliä Karjaa–Kirkkonummi, väliaikaisena 10. joulukuuta 2016 asti.

Matka-aika Helsinkiin kasvoi vajaasta tunnista puoleentoista. Bussista ei voi ostaa lippuja, eikä Inkoon asemalla ole lippuautomaattia. Muutaman päivän viiveellä liput tulivat sentään myyntiin VR:n verkkokauppaan.

On selvää, ettei tällainen yhteys ole toimiva. Ilmeisesti ihmisten ei halutakaan käyttävän näitä vuoroja, jotta nekin voidaan sitten aikanaan lopettaa vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

VR on sentään lopettanut puheet säästöistä, kun valtio-omistajalle on taas riittänyt sata miljoonaa euroa osinkoja, hallituksen jäsenille muhkeat kokouspalkkiot ja johtajille mukavat palkat. Ja yhtiö myöntää, että se halusi rantaradan vapaaksi nopealle Turun-junalle. Vähintä on tiedottaa sitten tulevaisuudessa luotettavasti, kuinka moni turkulainen autoilija ja bussimatkustaja oikeasti vaihtaa junaan! Me inkoolaisetkin kun haluaisimme päästä junalla töihin voidaksemme maksaa veroja, joilla hallituksen hölmöilyt ja VR:n heikkenevät palvelut kustannetaan.

Vähemmästäkin alkaa keski-ikäinen kunnon kansalainen katkeroitua. Nuoriso suhtautuu asiaan optimistisemmin. Melkein kymmenvuotias lapseni kysyi, koska älyautot tulevat ja saavatko lapsetkin käyttää niitä. Hän totesi toiveikkaasti, ettei hänen ehkä sittenkään tarvitse mennä traktorilla lukioon!

Katariina Kallio

lääkäri, Inkoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat