Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hädällä on aina ihmisen kasvot

Pidämme Romanian ja Bulgarian romaneja ikään kuin ryhmänä, joka on jotenkin kovan kohtalonsa kammitsoima.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Janina Lindgren, Rosita Asp ja Anette Isberg kirjoittivat mielipidesivulla (HS 5.4.) aiheellisesti Helsingin kaupungin piittaamattomuudesta Romanian ja Bulgarian romanien hätämajoitusta tarvitsevia kohtaan.

Syrjinnällä on valitettavasti vuosisataiset perinteet. Asenneilmaston kovenemisesta yleisemminkin kertoo se, että vielä 10–20 vuotta sitten kerjääviä romaneita katukuvassa olisi pidetty asiana, johon sivistysvaltion pitäisi puuttua kaikkea tarvittavaa apua tarjoamalla. Nykyisin hyväksymme sen, että romaneilla ei ole ihmisoikeuksia.

Olemme turtuneet näkemäämme. Pidämme romaneja ikään kuin ryhmänä, joka on jotenkin kovan kohtalonsa kammitsoima. Tämä ei päde tietenkään vain romaneihin.

Kaikki kansanryhmät koostuvat kuitenkin yksilöistä tunteineen ja tarpeineen. Nykyään tämä tuntuu unohtuvan.

Piittaamattomuus kanssaihmisistä ja heidän ihmisarvostaan on todella vaarallinen tie, kuten historia niin monin ikävin tavoin on osoittanut. Jokainen meistä voi kokeilla, miltä tuntuu istua kadulla kerjäämässä vaikka vain tunninkin ajan Helsingin hyisessä talvessa. Kukaan ei vapaaehtoisesti hanki elantoaan kerjäämällä.

Pertti Myllykoski

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat