Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykät eivät saa häiritä oppilaiden keskittymistä

Koulu voi määrätä, että kännykkää käytetään vain opettajan luvalla opiskelutarkoituksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mira Vihmo kritisoi (HS Mielipide 4.4.) Opetushallituksen järjestyssääntöjen laatimisesta antamaa ohjetta ja kysyi, mitä ohjeessa tarkoitetaan opetusta häiritsevällä kännykän käytöllä.

Tietoteknisiä laitteita käytetään opetuksessa apuvälineinä. Koulun järjestyssäännöissä mobiililaitteen, kuten kännykän, käyttö voidaan ohjeen mukaan kieltää oppitunnilla opetusta häiritsevänä. Häiritsevällä käytöllä tarkoitetaan kaikenlaista käyttöä, joka ei liity opetukseen ja joka häiritsee oppilaan keskittymistä opetukseen.

Koulu voi määrätä, että laite on oppitunnin aikana häiriötä aiheuttamattomassa tilassa ja sitä käytetään vain opettajan luvalla opiskelutarkoituksiin. Koko koulupäivän kestävä kielto puuttuisi liiallisesti oppilaan perusoikeuksiin, kuten sananvapauteen. Välitunneillakin laitteen käyttöön voidaan puuttua yksittäistapauksissa, esimerkiksi silloin, jos laitetta käytetään kiusaamiseen.

Lasten kanssa tulee keskustella hyvistä ja vastuullisista toimintatavoista netissä. Ensisijainen kasvatusvastuu kuuluu lasten vanhemmille. Kouluissa voidaan tukea vanhempia ja luoda pelisäännöt laitteiden käytölle kouluajalla.

Tarkoituksenmukainen tieto- ja viestintäteknologian käyttö lisää valmiuksia tiedon omatoimiseen hankintaan, käsittelyyn ja luovaan tuottamiseen. Koulun tulee varmistaa, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus teknologian käyttöön.

Opetuksen järjestäjät laativat itse järjestyssääntönsä. Opetushallituksen ohjeella ja järjestyssääntöjen määräyksillä ei voida mennä lainsäädäntöä pidemmälle.

Matti Lahtinen

hallintojohtaja

Laura Francke

lakimies, Opetushallitus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat