Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poikani ei saa ylioppilaslakkia sairastumisen takia – kirjoitusten jäykkyys on karua peliä

Onko missään muissa toisen asteen opinnoissa valmistuminen kiinni yhdestä tietystä päivästä?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Poikani, yo-kokelas, on menestyksekkäästi suorittanut kaikki lukiokurssinsa, kirjoittanut kaksi pakollista ja yhden vapaaehtoisen aineen viime syksynä, jolloin tälle keväälle jäi enää kaksi pakollista ainetta kirjoitettavaksi. Kolmen vuoden lukio-opintojen piti siis olla lähes pulkassa, ja kevään kirjoituksiin valmistautuessaan hän samalla luki yliopiston pääsykokeisiin.

Poikani sairastui rajuun virustautiin sunnuntaina kolme päivää ennen reaaliaineen koetta. Tiistaina anoimme kotikirjoitusluvan, mutta vointi oli kovan kuumeen vuoksi keskiviikkoaamuna niin heikko, ettei kysymyksiin vastaaminen olisi mitenkään onnistunut. Neljän päivän kovan kuumeen jälkeen alkoi toipuminen, ja poikani kirjoitti matematiikan suunnitellusti seuraavalla viikolla.

Kolmen vuoden hyvin suoritettujen opintojen jälkeen poikani ei kuitenkaan voi nyt hakea suunnittelemiinsa jatko-opintoihin yliopistoon, koska oli tuona yhtenä tiettynä päivänä sairaana.

Onko missään muussa toisen asteen opinnoissa valmistuminen kiinni yhdestä tietystä päivästä? Ei varmasti. Ammattiopinnoissa järjestetään uusia näyttöjaksoja ja -päiviä tarvittaessa. Poikani tapauksessa armeijan suorittaminen tässä välissä ei sekään korvaa ”menetettyä vuotta”, sillä astmaatikkona hän ei sinne ole kelpoinen, siviilipalvelus taas ei kiinnosta.

Monivuotiset lukio-opinnot ansiokkaasti suorittaneen kokelaan tulisi voida valmistua suunnitellusti, vaikka olisikin sairaana koepäivänä opintojen loppusuoralla.

Äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat