Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasavertainen kilpailu edellyttää reilua verotusta

Tasavertaisuus ei voi toteutua, jos globaalisti toimivat yritykset käyttävät hyväkseen veroparatiiseja ja saavat tästä hyvästä merkittävän kilpailuedun.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen hallitus päätti siirtää suurimman osan kuntien noin 17 miljardin euron sote-palveluista maakunnille. Samalla maakunnat velvoitetaan siirtämään palveluiden tuotanto yhtiöille, jotka ”kilpailevat tasavertaisesti yritysten ja järjestöjen kanssa” (HS Kotimaa 7.4.).

Tasavertaisuus ei voi toteutua, jos globaalisti toimivat yritykset käyttävät hyväkseen veroparatiiseja ja saavat tästä hyvästä merkittävän kilpailuedun. Veroparatiisitalous vääristää yritysten välistä kilpailua globaalisti toimivien konsernien hyväksi ja rapauttaa hyvinvointivaltion rahoituspohjaa.

Panaman tietovuodon synnyttämä kohu on aiheellinen. Ongelma on kuitenkin ollut tiedossa pitkään. Pidämme tärkeänä, että nyt työskenneltäisiin ongelmien ratkaisemiseksi.

Usein vaaditaan kansainvälisen ja Euroopan unionin tason toimia. Odotamme mielenkiinnolla mitä komissio vielä tämän kuun aikana esittää yritysten verojen maakohtaisesta raportoinnista (HS Mielipide 6.4.).

Samalla haluamme korostaa, että veroparatiisien kitkeminen vaatii toimia kaikilla tasoilla henkilökohtaisesta globaaliin.

Paikallishallinto on tässä tehtävässä tärkeässä asemassa. Se voi nostaa verokeinottelijoiden kynnystä osallistua palvelutuotantoon.

Paikallishallinto voi esimerkiksi vaatia tuottajilta verotietojen maakohtaisten raporttien jättämistä markkinoille pääsyn ehtona. Jos tämä vaatimus leviäisi kaikkien maiden käytännöksi, maakohtainen raportointi voisi toteutua tarvitsematta odottaa EU:n ja kansainvälisten organisaatioiden toimia.

Hallituksen pääperuste sote-ratkaisulle on asiakkaan vapaus valita itse palvelun tarjoaja. Hallituksen tulee myös varmistaa suomalaisille mahdollisuus valita tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa verorahat menevät veroparatiisien sijasta yhteiseen kirstuun.

Thomas Wallgren

Johannes Kananen

Reijo Kostiainen

Reilu vero ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat