Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verohallinto torjuu aktiivisesti veronkiertoa

Olemme selvittäneet jokaisen yksittäisen tietovuodon, jonka olemme saaneet haltuumme.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Esko Niemi kritisoi (HS Mielipide 8.4). viranomaisten toimintaa veronkierron torjunnassa. Verohallinto torjuu aktiivisesti veronkiertoa. Olemme selvittäneet jokaisen yksittäisen tietovuodon, jonka olemme saaneet haltuumme. Nämä tietovuotoaineistot ovat usein – toisin kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää – verotuksellisessa mielessä puutteellisia, eikä niiden käyttöarvo ole hyvä. Saatujen tietojen käyttäminen verotuksen perusteeksi edellyttää yleensä hyvinkin laajoja lisäselvityksiä.

Esimerkiksi LGT-pankin tietovuodon tietojen vuoksi Verohallinto toimitti useita verotarkastuksia, joiden perusteella veronkorotuksia ja viivästysseuraamuksia määrättiin yhteensä noin kymmenen miljoonaa euroa. Verohallinto on tehnyt yhdestä LGT-tapauksesta rikosilmoituksen, joka ei kuitenkaan johtanut toimenpiteisiin, koska näyttöä ei pidetty rikosprosessissa riittävänä.

Kynnys esitutkinnan aloittamiseen on korkeampi kuin esimerkiksi arvioverotuksen tekeminen. Useissa tapauksissa on verorikoksen sijasta kysymys verosuunnittelusta vastoin julkista mielikuvaa asiasta. Verohallinto suhtautuu ilmiöön erittäin vakavasti – varsinkin tapauksiin, jossa kyse on rikosasiasta.

Verohallinnossa on myös vuodesta 2014 lukien ollut käynnissä niin sanottu veropako-hanke, jossa ylläpidetään tilannekuvaa ja torjutaan erityisesti kansainvälisten ja rajat ylittävien transaktioiden mahdollistamaa veronkiertoa.

Hanke koostuu kaikkiaan kahdeksasta eri projektista. Veropakohankkeen projekteissa ja muussa rajat ylittävien tilanteiden verovalvonnassa työskentelee noin sata ihmistä.

Verohallinto ei voi kommentoida yksittäisen veronmaksajan verotusta. Jarno Liskin virheellisestä kirjoittelusta on tehty Seura-lehdelle oikaisupyynnöt, ja ne on myös asianmukaisesti julkaistu.

Jari Salokoski

johtaja, Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat