Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uskalla tutustua turvapaikanhakijoihin

Vain typerä ennakkoluulo, joka pyrkii repimään erilleen, on este toisen ihmisen kohtaamiselle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien uutisessa (6.4.) kerrottiin perättömistä, verkossa levinneistä ahdisteluhuhuista. Taas turvapaikanhakijoita pelätään, ja siksi jopa lapsia tai nuoria syytetään jostain, mitä he eivät ole tehneet. Yleisessäkin keskustelussa pakolaiset nähdään usein uhkana, mutta miksemme voisi nähdä heitä mahdollisuutena?

Ryhmä itseämme nuorempia turvapaikanhakijoita oli erään lukiokurssimme vieraina. Vietimme heidän kanssaan lauantaipäivän, jonka aikana leikimme, musisoimme ja juttelimme, vaikka yhteistä kieltä ei aina ollutkaan. Saimme tilaisuuden kohdata heidät samanarvoisina ihmisinä, samanlaisina nuorina kuin me itse olemme. Heilläkin on haaveita ja tulevaisuudensuunnitelmia huolimatta siitä, mitä he ovat kotimaassaan ja matkansa aikana kokeneet. Päivä kumosi kaikki ennakkoluulot ja pelot, joita meille on muun muassa median kautta syntynyt.

Olemme ison asian edessä. Siksi haastamme myös sinut tutustumaan Suomeen tulleisiin pakolaisiin. Anna heille mahdollisuus. On tärkeää saada turvapaikanhakijat sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Se onnistuu parhaiten luomalla suhteita juuri meihin suomalaisiin. Loppujen lopuksi me kaikki olemme tasa-arvoisia.

Kieli ei ole este. Kulttuuri ei ole este. Oma tarina ei ole este. Vain typerä ennakkoluulo, joka pyrkii repimään erilleen, on este toisen ihmisen kohtaamiselle.

Ryhmä Espoonlahden lukion opiskelijoita

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat