Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wahlroosin kanta on johdonmukainen

Wahlroosin lausuma veroparatiisiasiassa on täysin sopusoinnussa sen kanssa, mitä hän esittää muutama vuosi sitten julkaistussa kirjassaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Timo Keko kummasteli (HS Mielipide 9.4.), ettei Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos maininnut mitään moraalista lausuessaan, ettei Nordea ole tehnyt veroparatiisiasiassa mitään lain tai muiden säädösten vastaista.

Ei asiassa ole ihmettelemistä. Wahlroosin lausuma on täysin sopusoinnussa sen kanssa, mitä hän esittää kirjassaan Markkinat ja demokratia. Kirjan mukaan ”johtajien ainoa velvollisuus on kaikin laillisin keinoin maksimoida osakkeenomistajien sijoittaman pääoman arvo” ja poikkeamat tästä ”johtuvat toisaalta epävarmuudesta ja eräiden johtajien ja heidän johtoryhmiensä epäpätevyydestä”.

Tästä lähtökohdasta epävarmuutta ja epäpätevyyttä näyttävät osoittaneen ne Nordean johtajat, jotka ovat alkaneet luistaa päätösten takaa, ja vuonna 2009 tapahtunut toimintatavan muutos on ollut selvästi virhe. Näillä johtajilla lienee aihetta pelätä lopputiliä.

Kauko Parkkinen

valtiotieteen maisteri, tietokirjailija

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat