Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehysleikkauksen ei haluta kohdistuvan järjestöihin tai humanitaariseen apuun

Säästötoimien suunnittelu on työn alla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen esitti (HS Mielipide 7.4.) kysymyksiä Suomen kehityspolitiikasta. Vastaan niihin mielelläni kehityspolitiikasta vastaavan ulkoministeriön osaston päällikkönä.

Suomi ei käytä varsinaisia kehitysyhteistyövaroja turvapaikanhakijoiden kustannuksiin täällä kotimaassa. Tämän vuoksi nämä kustannukset eivät ole poissa työstä elinmahdollisuuksien parantamiseksi ja välittömän hädän lievittämisestä muuttoliikkeiden lähtöalueilla. Samoin toimii valtaosa OECD:n maista.

Suomi toki raportoi ja tilastoi OECD:ssä sovitun mukaisesti turvapaikanhakijoista Suomessa aiheutuvia kuluja ja laskee ne osaksi Suomen koko kehitysrahoitusta. Vuonna 2015 tämä summa oli hieman yli 35 miljoonaa euroa, joka oli kolme prosenttia Suomen kaikesta kehitysyhteistyöstä. Ennuste vuodelle 2016 on 71,5 miljoonaa euroa, joka on yhdeksän prosenttia kaikesta kehitysyhteistyöstä.

Kirjoituksessa kysyttiin myös kehitysyhteistyövaroihin kohdistuvan 25 miljoonan euron leikkauksen kohdentumisesta. Säästöstä päätettiin kehysriihessä osana vuosien 2017–2020 julkisen talouden suunnitelmaa, ja se kohdistuu kehitysyhteistyömenoihin vuodesta 2018 lähtien.

Näiden säästötoimien suunnittelu on työn alla. Kuten kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) on todennut blogissaan, maailman humanitaarisen tilanteen vakavuuden takia säästöjä ei kohdenneta humanitaarisen avun määrärahoihin eikä jo isojen säästöjen eteen joutuneen suomalaisen kansalaisjärjestökentän rahoitukseen.

Pekka Puustinen

osastopäällikkö

ulkoasiainministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat