Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raide-Jokeri vie tilaa uusilta asunnoilta

Laajeneva liikennealue ja varikkoalueet vievät tonttimaata.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ministerit, poliitikot ja tavallinen kansa ihailevat ja kiittävät Raide-Jokeria ikään kuin se olisi sadun keisarin uudet vaatteet. Mistä löytyy se tarinan pieni lapsi, joka sanoo, ettei Raide-Jokeri lisää asuntorakentamisen mahdollisuuksia vaan vähentää niitä verrattuna bussilla ajettavaan Jokeri-linjaan, koska laajeneva liikennealue ja varikkoalueet vievät tonttimaata.

Raitiovaunun melun vuoksi lähitalojen alimmat kerrokset eivät sovellu asunnoiksi. Bussi-Jokeri uusilla biopolttoainebusseilla tarjoaisi hiljaisen, nopeamman ja varmemman liikenteen verrattuna hitaaseen, meluisaan ja ahtaaseen raitiovaunuun. Bussi-Jokerin lisäkaista- ja liikennevalojärjestelmän kehittäminen vaatisi vain murto-osan Raide-Jokerin kustannuksista

Bussi-Jokeri myös toimisi varmasti kaikissa olosuhteissa. Raide-Jokerin liikenteessä olisi silloin tällöin jonkun tunnin tai päivän keskeytyksiä liikenneonnettomuuksien, kiskoilta suistumisten, kaluston tai ajojohtojen vaurioitumisen, sähkökatkojen ja lumimyrskyjen vuoksi.

Raide-Jokerin käsittämättömän suuri kustannusarvio ylittyy varmasti hankalien pohjaolosuhteiden takia. Satojen miljoonien eurojen investoinnilla saadaan nollatuotto.

Osmo Anttila

diplomi-insinööri

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat