Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden siirtely on epäinhimillistä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomeen tuli vuonna 2015 noin 3 000 alaikäistä turvapaikanhakijaa yksin. Espoossa heistä asuu noin 200. Turvapaikkapäätöstä odottavat nuoret ovat asettuneet Espooseen, aloittaneet koulunkäynnin ja suomen opinnot. Nämä hyvinkin vaikeista oloista Suomeen yksin tulleet nuoret ovat juuri löytäneet ystäviä, saaneet suomalaisia kummiperheitä, harrastuksia ja alkaneet integroitua Espoon alueelle. Muutama lahjakas kilpaurheilija on päässyt paikallisiin seuroihin saamaan valmennusta ja jatkamaan lajinsa parissa.

Turvapaikkapäätöksen jälkeen nuoret siirretään sattumanvaraisesti eri puolille Suomea, pääosin pienille paikkakunnille. Nuoret revitään irti juuri rakentuneesta sosiaalisesta turvaverkostaan, jonka merkitys heille on korvaamattoman arvokas. Hauras integroituminen uuteen elämään järkkyy pahasti.

Nykymalli kohtelee nuoria kuin huutolaislapsia: poliittinen päätöksenteko ohittaa täysin lapsen edun. Epäinhimillisten byrokraattisten päätösten negatiivista laskua maksetaan huomattavan pitkään, jos näiden nuorten hyvinvointi järkkyy jälleen yksinäisyyden, irrallisuuden tai syrjinnän seurauksena.

Perheryhmäkotipaikkoja turvapaikan saaneille nuorille on Espoossa tällä hetkellä 12.

Espoon on kannettava vastuunsa pakolaiskriisin hoidosta ja perustettava riittävä määrä perheryhmäkoteja kaupungissa jo asuville nuorille. Täällä jo asuvien nuorten asuttaminen Espooseen ei voi olla kaupungille ylivoimainen tehtävä.

Me allekirjoittaneet vapaaehtoiset ja monet kaltaisemme espoolaiset olemme valmiita toimimaan tukiperheinä näille jo tarpeeksi kovia kokeneille nuorille.

Odotamme, että Espoon kaupunki toimii vastuullisesti ja myötätuntoisesti eikä jätä näitä nuoria sotalapsia heitteille.

Sari Veikkolainen

Mira Soini-Nordström

Viivi Pentikäinen

Monikulttuurisuuden

Mahdollisuudet, MoMa ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat