Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi hyvin toimiva Hopeaniemen vastaanottokeskus lakkautetaan?

Kaiken kaikkiaan Hopeaniemen vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakijoita kohdellaan ihmisarvoisesti ja hyvin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maahanmuuttovirasto Migri on päättänyt vähentää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksista yli 7 000 majoituspaikkaa. Suurin osa lakkautettavista keskuksista on SPR:n pitämiä.

Olen toiminut noin kerran viikossa vapaaehtoislääkärinä palkatta SPR:n hoitamassa Vihdin Hopeaniemen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa. Olen tänä aikana nähnyt Hopeaniemen erinomaisen toiminnan. SPR:n henkilöstö on osaavaa, ystävällistä ja yhteistyökykyistä, mikä heijastuu koko turvapaikan ilmapiiriin.

Vastaanottokeskus on rauhallinen, niin kuin pääosin turvapaikanhakijatkin. Useimmat kohtaamistani turvapaikanhakijoista ovat joutuneet kärsimään paljon sekä isänmaassaan että pitkän pakomatkansa aikana. Tästä todistavat lukuisat arvet, unettomuus ja erilaiset stressioireet. Asukkailla on myös vaikeita somaattisia sairauksia.

Hopeaniemessä SPR on hoitanut kaiken kiitettävästi: rokotukset, alkutarkastukset ja muu vaadittava on hoidettu ajallaan. Asukkaille on tarjottu vapaata mahdollisuutta tulla keskustelemaan ohjaajien ja terveydenhoitohenkilöstön kanssa. Vähitellen, luottamuksen kasvaessa, asukkaat ovat uskaltaneet avautua raskaista kokemuksistaankin. Tällä on suuri merkitys ihmisille, jotka ovat joutuneet moneen kertaan menettämään kaiken luottamuksensa niin viranomaisiin kuin muihinkin ihmisiin. Keskustelumahdollisuus antaa turvapaikanhakijoille korvaamatonta tukea.

Hopeaniemen vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakijoita kohdellaan ihmisarvoisesti ja hyvin. Miksi juuri hyvin hoidettu, hyvin toimiva Hopeaniemen vastaanottokeskus on joutunut lakkautettavien listalle?

Marjukka Mäkinen

lääkäri, Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat