Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ajo-opetus on Suomessa laadukasta

Annetaan välillä kiitosta Suomen kaikille tieliikenneopettajille päämäärätietoisesta ja tuloksellisesta työstä liikenneturvallisuuden parissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kovin ohuita olivat ne perusteet, joilla Helsingin Sanomien juttu ajo-opetuksen laadun hiipumisesta leimasi suomalaisen kuljettajaopetuksen ei minkään arvoiseksi (10.4.). Voi vain kuvitella, kuinka pahalta tällainen tuntuu niistä liikenneopettajista, jotka ovat tehneet elämäntyönsä liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Suomen kuljettajaopetus on laadukasta. Tämän osoittaa esimerkiksi tieto tuoreiden mopoilijoiden henkilövahinkojen määrän romahtamisesta määrämuotoiseen kuljettajaopetukseen siirtymisen jälkeen.

Suomen kuljettajaopetusmalli kiinnostaa muissa EU-maissa. Britanniassa paikalliset tutkinnon vastaanottajat ovat uupuneita, kun ajokokeeseen tulevilla oppilailla ole systemaattista ajo-opetustaustaa. Tämä on ruuhkauttanut tutkintoja.

Annetaanpa välillä kiitosta Suomen kaikille tieliikenneopettajille päämäärätietoisesta ja tuloksellisesta työstä liikenneturvallisuuden parissa. Vuonna 1972 Suomen teillä menehtyi yli 4 000 ihmistä. Viime vuonna noin 250. Tämäkin on liikaa, mutta suunta on oikea.

Paavo Muoniovaara

liikenneopettaja,

linja-autonkuljettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat