Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matematiikkaa osataan huonommin kuin ennen

Kansallisissa arviointitutkimuksissa täsmälleen samoja tehtäviä on teetetty uudelleen, ja oppilaiden tulokset ovat huonontuneet.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat haastatteli yhdysvaltalaistutkija Samuel Abramsia suomalaisesta koulutusjärjestelmästä (HS Kotimaa 11.4.). Sinänsä kiinnostavaan juttuun oli jäänyt väittämiä, joita on syytä täsmentää.

Abrams väittää, että suomalaisoppilaiden heikommat tulokset Pisa-tutkimuksissa johtuisivat aasialaisoppilaiden parantuneista tuloksista ja että ”suomalaisoppilaat eivät ole huonompia kuin aiemmin”.

Valitettavasti Abrams on väärässä. Suomalaisoppilaat osaavat ainakin matematiikkaa huonommin kuin ennen. Tätä on tutkittu Opetushallituksen kansallisissa arviointitutkimuksissa teettämällä täsmälleen samoja tehtäviä uudelleen, ja valitettavasti oppilaiden tulokset olivat selvästi huonompia kuin 8–15 vuotta aikaisemmin kaikilla matematiikan osa-alueilla

Myös vuoden 2015 matematiikan arvioinnissa käytettiin samoja tehtäviä kuin aikaisempina vuosina. Tämän arvioinnin tulokset julkaistaan huhtikuun lopulla.

Vaikka suomalaiset oppilaat edelleen osaavat Pisa-tehtäviä selvästi OECD-maiden keskiarvoa paremmin, meillä on syytä katsoa peiliin. Olemme pystyneet parempaankin.

Markku Hannula

matematiikan didaktiikan professori

Opettajankoulutuslaitos, Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat