Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nopeusrajoitukset vähensivät kuolemia

Myös paremmat tiet ja turvavöiden käyttöpakko vuodesta 1975 lähtien lisäsivät turvallisuutta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liikenneopettaja Paavo Muoniovaaralle (HS Mielipide 12.4.) lienee tullut tahaton virhe vuoden 1972 liikennekuolemien määrässä: niitä ei sentään ollut yli 4 000 vaan Tilastokeskuksen mukaan 1 072. Oman ajokorttini sain vuonna 1969 autokoulun käytyäni. Opetus oli mielestäni hyvää ja hyödyllistä.

Suomen hyvästä ajo-opetuksesta huolimatta maamme teillä kuoli 1960–1970-luvuilla keskimäärin lähes tuhat ihmistä joka vuosi. Liikennekuolemien vähenemistä ovat edistäneet eniten tiestön laadun ja kulkuneuvojen ajo-ominaisuuksien paraneminen, tiekohtaisten ympärivuotisten nopeusrajoitusten käyttöönotto 1970-luvulta lähtien sekä turvavöiden käyttöpakko vuodesta 1975 lähtien. Myös Taljan kampanjat, tietoiskut ja Ylen liikenneohjelmat ovat vaikuttaneet myönteisesti muiden huomioimiseen liikenteessä.

Ammatillinen tieliikenneopetus on toki välttämätöntä ja tarpeellista vaativine ajolupatutkintoineen, mutta ajo-opettajien ei tarvitse ottaa kaikkea kunniaa vähentyneistä liikenneonnettomuuksista – eikä vastuuta aiemmista murheellisemmista tilastolukemista.

Keijo Perälä

isoisä, Äänekoski

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat