Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennaltaehkäisevä lastensuojelu ei yksin riitä

On löydettävä yksilöllisiä ratkaisuja – jokaisen lapsen tilanne erikseen huomioiden.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lastensuojelun tilanne puhuttaa taas. On surullista joutua jälleen toteamaan, että lastensuojelun asiakkaat – lapset – jäävät edelleen vaille heille kuuluvia palveluja.

Tietenkin on kuntia ja alueita, missä lapset saavat oikeanlaista apua ja ajoissa. Tämä on hyvä. Mutta tosiasia kuitenkin on, että valitettavan usein alueelliset erot ovat suuret.

Varhainen puuttuminen on tärkeää. Esimerkiksi varhaiskasvatus ja kattavat neuvolapalvelut ovat osa tätä merkittävää työtä. Lasta tulee auttaa ja vanhemmuutta tukea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä on vaikuttavinta, inhimillisintä ja myös taloudellisinta pitkällä aikavälillä.

Niin sanottu raskas lastensuojelu on yhä tarpeellista. Siihen kuuluu myös sijaishuolto sisältäen lastenkotityön. Sosiaalityöntekijöillä on merkittävä tehtävä kaltoinkohdeltujen lasten elämässä. Näille sosiaalityöntekijöille on taattava riittävät resurssit, riittävästi työaikaa ja sopiva määrä asiakasperheitä.

Emme saa tuudittautua ajatukseen, että siirtämällä resursseja korjaavista palveluista ennaltaehkäiseviin palveluihin kaikki lastensuojelun asiakkaat tulevat automaattisesti hoidetuiksi. Ei ole yhtä universaalia palvelua, joka auttaisi kaikkia lapsia ja perheitä. On löydettävä yksilöllisiä ratkaisuja – jokaisen lapsen tilanne erikseen huomioiden.

Aikuisten tehtävä on varmistaa, että lasten oikeudet toteutuvat ja että lasten oikeuksien sopimusta kunnioitetaan.

Pia Sundell

toiminnanjohtaja

Barnavårdsföreningen i Finland

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat