Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoolla on varaa korjata koulunsa

Niin sanottu sähkörahasto on tarkoitettu nimenomaan koulujen ja päiväkotien korjaamiseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien mukaan (Kaupunki 6.4.) Espoo ei tahdo löytää rahaa huonokuntoisten peruskoulujen korjaamiseen. Toimittaja oli selvitellyt vaihtoehtoja mutta unohtanut kokonaan Espoon mittavat rahastot.

Kymmenen vuotta sitten Espoo myi Espoon Sähkön osakkeet ja sijoitti rahat niin sanottuun sähkörahastoon. Rahaston tarkoitus on varmistaa kaupungin peruspalvelujen ja maanhankinnan investointien rahoitusta pitkällä aikavälillä. Rahasto on siten tarkoitettu nimenomaan koulujen ja päiväkotien korjaamiseen.

Sähkörahaston peruspääoma on 366 miljoonaa euroa. Rahaston markkina-arvo on nyt 540 miljoonaa euroa. Tuottoa on kertynyt 10 vuodessa noin 170 miljoonaa euroa.

Espoon valtuuston hyväksymien sääntöjen mukaan rahaston pääoma säilytetään vähintään alkuperäisen suuruisena, mutta valtuusto voi myös päättää rahaston purkamisesta. Sääntöjen mukaan tuotot tulee käyttää taloussuunnitelmassa määriteltyjen investointien ja maanhankinnan rahoitukseen.

Sähkörahaston sääntöjen mukaan tuottoja ei käytetä sinä aikana, kun käytettävissä on toisen rahaston eli peruspalvelujen kehittämisrahaston varoja. Nämä varat loppuvat tänä vuonna.

Koska Espoon velkataakkaa ei haluta lisätä, on siis aika ottaa sähkörahaston tuotot käyttöön ja panna koulut ja päiväkodit kerralla kuntoon.

Hannele Kerola

varatuomari, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat