Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalaisten yhdenvertaisuus on taattava

Onko minulla helsinkiläisenä oikeus äänestää maakuntavaaleissa?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomeen ollaan luomassa uutta väliportaan hallintoa eli maakuntia. Niillä on keskeinen asema sosiaali- ja teveydenhuollon järjestämisessä. Maakuntiin tulee demokraattisesti valitut valtuustot, jotka tekevät päätöksiä sote-palveluista ja muista maakunnille tulevista tehtävistä.

Pääkaupunkiseudun kunnat, Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, valmistelevat irrottautumista aluehallinnosta ja yleisestä sote-ratkaisusta. Irrottautuminen saattaa asettaa pääkaupunkiseudun asukkaat demokratian suhteen eriarvoiseen asemaan muiden kansalaisten kanssa. Onko minulla helsinkiläisenä oikeus äänestää maakuntavaaleissa? Jos saan äänestää Uudenmaan maakunnan vaaleissa, voinko sitä kautta vaikuttaa pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveyspalveluihin, kun ne on irrotettu Uudenmaan maakunnan päätösvallasta? Luultavasti en!

Pääkaupunkiseudun asukkaita varten on luotava uusi maakunta, jossa on vaaleilla valittu valtuusto ja joka voi tehdä päätöksiä koko pääkaupunkiseudun sote-palveluista.

Kaikki erillisratkaisut, jotka rikkovat kansalaisten yhdenvertaisuutta ja demokraattisia oikeuksia, ovat perustuslain vastaisia.

Antti Hautamäki

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat