Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voisi edistää kestävää kalastusta

EU pelaa eri säännöillä sisä- ja ulkovesien kalastuksessaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

WWF:n kalakampanja on saanut kaupat ryhdistäytymään (HS 14.4.). Saavutus on hieno: Suomessa myytävä kala on edistyksellisen eettistä. Nyt Suomella olisikin loistava paikka olla kestävän kalastuksen puolestapuhuja myös Euroopan unionissa.

EU on yksi maailman suurimmista kalastajista. Se on myös ollut edelläkävijä kalastuksen poliittisessa sääntelyssä, mutta osa matkasta on kulkematta.

Ongelmallisinta on, että EU pelaa eri säännöillä sisä- ja ulkovesien kalastuksessaan. Sisävesillä tapahtuvaan kalastukseen on määritelty kalansaaliiden sitovat enimmäisrajat. Sen sijaan kahdenvälisiin kalastussopimuksiin, joiden nojalla EU kalastaa esimerkiksi Länsi-Afrikan rannikkovaltioiden vesillä, konkreettisia rajoituksia ei ole määritelty. Jos sopimusten taustalla onkin hyviä aikeita kestävästä kalastuksesta, liian laveat sanamuodot vesittävät ne.

Liikakalastus uhkaa maailman ruokaturvaa, sillä liki kolmannekselle maailman väestöstä kala on tärkein proteiinin lähde. Paikallinen pienkalastus antaa lisäksi mahdollisuuden toimeentuloon. Niinpä olisi erityisen tärkeää saada liikakalastus kuriin herkillä, köyhillä alueilla. Kalavesistä huolehtiminen tuo mukanaan myös yhteiskunnallista vakautta.

Ronja Karkinen

puheenjohtaja, nuorisoverkosto Changemaker

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat