Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauttasaaren päiväkodit tulee korjata heti

Yhdenkään lapsen tulevaisuutta ja terveyttä ei saa vaarantaa epäterveellisellä sisäilmalla. Yhdenkään työntekijän ei pidä pelätä sairastumista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat raportoi (4.4. ja 6.4.), miten useissa Lauttasaaren päiväkodeissa on sisäilmaongelmia. Kosteus ajaa evakkoon lapset Silkkiuikusta ja Telkästä. Särjessä on tiloja, joissa ei pidetä enää lapsiryhmiä. Myllykallion koululla on ongelmia.

Taustalla on erilaisia ongelmia. Paviljonkipäiväkoteja rakennettaessa ei odotettu betonin kuivumista. Rakentamisen valvonnassa ja lopputarkastuksissa on hutiloitu. Pieniin koulutiloihin on sullottu liikaa lapsia. Nämä ongelmat ovat tuttuja kaikkialla kaupungissa.

Kaupunki ja Tilakeskus rakennuttajina ovat vastuussa. Päättäjien pitää katsoa peiliin: korjausvelkaa on päässyt syntymään. Määrärahoja peruskorjauksiin ei ole tarpeeksi. Remontteja on lykätty. Riittäviä väistötiloja ei ole.

Tilanne on erityisen paha Lauttasaaressa, jossa päiväkodit ja koulut pullistelevat lapsia. Ongelmien juuret ovat Lauttasaaren täydennysrakentamisessa. Uusia lapsiperheitä tulee lisää, palveluita ei.

Näin ei voi jatkua. Yhdenkään lapsen tulevaisuutta ja terveyttä ei saa vaarantaa epäterveellisellä sisäilmalla. Yhdenkään työntekijän ei pidä pelätä sairastumista.

Kaupungin pitää välittömästi tarjota riittävät väistötilat joko rakentamalla lisää paviljonkeja tai vuokraamalla tilaa. Ongelmatilat pitää korjata heti. Kaikki ongelmat on korjattava kerralla. Ennen tilojen ottamista uudelleen käyttöön niiden turvallisuus tulee tutkia esimerkiksi homekoiran avulla.

Lauttasaaren uusi koulu ja päiväkoti on rakennettava heti. Ja niitä rakennettaessa valvonnan pitää ryhdistäytyä, ettei tällaisia ongelmia pääse enää koskaan syntymään.

Elina Moisio

Jessica Karhu

vanhempia ja varavaltuutettuja (vihr)

Lauttasaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat