Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalankulkijat unohtuivat Pasilassa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pasilassa on meneillään suuri myllerrys. Jokin aikaa sitten työmaa laajeni myös Ratapihantielle. Työmaan takia on tehty liikennejärjestelyitä taas kerran perinteitä noudattaen: mahdollisimman vähän haittaa autoliikenteelle ja kaikki haitat kevyelle liikenteelle, varsinkin jalankulkijoille.

Olen antanut palautetta surkeista kevyen liikenteen järjestelyistä. Vastaus on ollut: ”Olemme tehneet suunnittelussa parhaamme.” Kuinka huonoja järjestelyt olisivatkaan, jos suunnitteluja ei olisikaan tehnyt ammattilainen? Ajatuskin pelottaa.

Nyt jalankulkijat on pakotettu ylittämään vilkas Ratapihantie asemalle ja asemalta kulkiessaan, kun sujuva kulku asemalle on estetty typerillä liikennejärjestelyillä. Osa jalankulkijoista vähät välittää kiertoreiteistä ja käyttää nopeinta reittiä eli kulkee pitkin kadun reunaa raitiokiskoja pitkin. Turvallisuus on järjestelyistä kaukana.

Minulle myös kerrottiin, että kaupunki ja rakennuttaja yrittävät keksiä paremman ratkaisun. Eikö niin olisi kannattanut tehdä ennen kuin työt aloitettiin? Jos liikenteen turvattomimmalle osapuolelle olisi halua tehdä sujuvat liikennejärjestelyt, se kyllä onnistuisi. Ilmeisesti tuota halua ei nyt ole.

Mika Kämäräinen

Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat