Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johtaja – sijoita taiteeseen

Taidesijoittaminen kirkastaa brändiä ja imagoa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Taiteeseen sijoittaminen kannattaa. Myös taiteisiin sijoitettu raha voidaan saada tuottamaan.

Kasvavan jälleenmyyntiarvon lisäksi taiteella on ominaisuus tuoda lisäarvoa jokaiseen hetkeen, jolloin sitä koetaan. Tälle lisäarvolle voidaan laskea taloudellistakin tuottoa: paremmin viihtyvä ihminen tekee luovempia ratkaisuja työssään, taidesijoittaminen kirkastaa brändiä ja imagoa, ja taiteen läsnäololla on tutkitusti terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Prosenttitaiteen periaate rakentamisen yhteydessä on saamassa yhä suurempaa suosiota ja sen arvo nähdään laajasti. Prosenttiperiaatteen mukaan rakentamiskustannuksista ohjataan noin yksi prosentti taiteen hankintaan rakenteilla olevaan kiinteistöön.

Ehdotan prosenttiperiaatteen laajentamista muuhunkin toimintaan. Yritykset voisivat juhlistaa onnistunutta fuusiota tai sopimusta tilaamalla taideteoksen, sävellyksen tai korusarjan tapahtuman muistoksi. Puolueet voisivat juhlia vaalivoittoaan tilausteoksella, ja kunnat voisivat käyttää budjetin ylijäämästä osan tilaustaiteeseen. Omistajille maksettavat osingotkin saavat uuden sävyn, jos summasta ohjataan osa taiteeseen.

Vyönkiristäjien nimet unohtuvat aikanaan, mesenaattien nimet ja tilausteoksiin liittyvät tarinat elävät taideteosten mukana.

Antti Nieminen

taideseppä, kuvanveistäjä

Taipalsaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat