Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi oli joukosta poissa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla (HS 17.4.) oli ansiokas kirjoitus Helsingin kadunkalusteista ja niiden suunnittelijoista. Jutussa mainittiin esimerkiksi pysäkkikatosten muotoilija Juha Leiviskä ja voimajohtopylväiden muotoilija Antti Nurmesniemi. He molemmat ovat laadukkaita kaupunkikuvan tekijöitä. Mutta yksi oli joukosta poissa: teollinen muotoilija ja Ornamon vuonna 2013 palkitsema Ulla-Kirsti Junttila, Helsingin kadunkalusteiden luoja.

Junttila on piirtänyt esimerkiksi kokonaisen sarjan liikennevalokalusteita, kuten Espan vihreät liikennevalopylväät sekä pienikokoiset kolmiomuotoiset raitiovaunuvalo-opastimet – ne, joka vilkuttavat punaista valoa. Hänen tunnetuin liikennevalokalusteensa on kuitenkin kadun yläpuolinen Helsinki-ulokepylväs. Se erottuu siroutensa ja kaarevan muotokielensä takia vahvasti perinteisistä suorakulmaisista liikennevalo- ja liikennemerkkiulokepylväistä.

Lasipalatsin pysäkkikorokkeella olevaa pylvästä ovat monet ulkomaiset liikennevaloasiantuntijat ihastelleet ja syystäkin nimenneet sen maailman kauneimmaksi liikennevalopylvääksi. Siinä näkyy hienosti muotoilijan kynänjälki. Se on katutaidetta parhaimmillaan.

Kari Sane

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat