Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo kantaa vastuuta alaikäisistä tulijoista

Kunnilla ja valtiolla on yhteinen vastuu nuorten asuttamisesta ja kotoutumisesta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sari Veikkolainen, Mira Soini-Nordström ja Viivi Pentikäinen (HS Mielipide 12.4.) olivat huolissaan, miten Suomeen yksin tulleet nuoret saadaan integroitua tänne. He toivoivat, ettei nuoria sijoitettaisi sattumanvaraisesti ympäri Suomea, koska nuoret ovat alkaneet jo juurtua Espooseen.

Espoo on perinteisesti kantanut suurta vastuuta yksin tulleista alaikäisistä turvapaikanhakijoista, ja viime syksynä näiden nuorten hätämajoitusvastuu oli vahvasti Espoolla. Espoo on yksi harvoista Suomen kunnista, joissa alaikäisenä yksin maahan tulleille pakolaisille on järjestetty lastensuojelun jälkihuoltoon rinnastettavat jälkihuoltopalvelut. Tähän kuuluu myös vastuu asunnon järjestämisestä nuorille perheryhmäkotijakson jälkeen.

Espoo neuvottelee kevään aikana valtion edustajien ja palveluntuottajien kanssa tukiasumisen ja perheryhmäkotien lisäämisestä turvapaikkapäätöksen saaneille nuorille. Palveluntuottajilla on valmiuksia kymmenien paikkojen perustamiseen Espoon alueelle.

Kunnilla ja valtiolla on yhteinen vastuu nuorten asuttamisesta ja kotoutumisesta. Espoo suhtautuu myönteisesti toiminnan laajentamiseen alueellaan, mutta useampien kuntien osallistuminen perheryhmäkoti- ja tukiasumispalvelujen järjestämiseen on välttämätöntä.

Nuoria on aiemminkin siirtynyt Espoosta muualle Suomeen perheryhmäkoteihin, ja nuoret ovat sopeutuneet näille paikkakunnille hyvin.

Espoolaiset ovat olleet kiitettävän aktiivisia toimimaan ja auttamaan yllättävän nopeasti kehittyneessä turvapaikanhakijatilanteessa. Ilman vapaaehtoisten panosta viranomaiset eivät olisi selvinneet esimerkiksi vaatekeräysten ja erilaisen vapaa-ajan toiminnan järjestämisestä.

Henna Leppämäki

palvelupäällikkö

maahanmuuttajapalvelut

Teemu Haapalehto

maahanmuuttoasioiden päällikkö, konserniesikunta, Espoon kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat