Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reuna-alueita ei enää huomioida

Kirkkonummen ja Inkoon kunnilla ei pieninä toimijoina suurten keskellä ole juuri sanottavaa siihen, miten valtio tai HSL toimii.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen (HS Mielipide 17.4.) kirjoitti rantaradan uudistuksista. Inkoon juna-aseman lakkautus ja Y-junan lopettaminen Karjaalle ovat vain pieni osanen siinä vasaroinnissa, jolla rantaradan liikennettä on supistettu: HSL lakkautti Mankin ja Luoman seisakkeet eikä tuonut juuri mitään tilalle, ainoastaan surkean arkisin kerran tunnissa liikkuvan bussin. Lisäksi HSL on sotkenut aiemmin edes jotenkuten toimineet koululaisten kyyditykset Kirkkonummella.

Onko sattumaa että nämä ”parannukset” ovat tapahtuneet HSL-alueen reunoilla? Isoissa valtakeskittymissä valta ja raha pyrkivät aina keskittymään keskusalueelle jättäen reuna-alueet katsojan osaan. Kirkkonummen ja Inkoon kunnilla ei pieninä toimijoina ole juuri sanottavaa siihen, miten valtio tai HSL toimii.

Erityisesti HSL on osoittanut kasvaneensa aivan liian isoksi ja byrokraattiseksi toimijaksi, joka ei enää osaa huomioida reuna-alueita. Länsimetron myötä Länsi-Uudenmaan joukkoliikenne lakkaa käytännössä toimimasta sujuvasti, koska kalliille ja liian lyhtyjunaiselle länsimetrolle täytyy saada täyteen sullotut vaunut eikä Kamppiin saa enää ajaa busseilla. Jo tehdyt supistukset tarkoittavat, että kaksihenkinen Helsingissä asuva taloutemme joutuu ostamaan auton päästäksemme tapaamaan vanhempiamme.

Julkinen liikenne on koko maan kattava kokonaisuus, jonka tehokkuutta ei voi tilastotieteen johdantokurssin käyneiden virkamiesten taskulaskimilla laskea.

Teemu Salmela

valtiotieteiden kandidaatti

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat