Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olen parisuhteessa mutta asun yksin

Meillä suomalaisilla on entistä enemmän omaa tilaa tehdä suuria elämänvalintojamme ilman ympäristön painostusta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Vuosia yksin asunut: Yksinasuminen tekee hyvää mielenterveydelle
Vuosia yksin asunut: Yksinasuminen tekee hyvää mielenterveydelle
Suomessa asuu yksin reilusti yli miljoona ihmistä. HS haastatteli kahta koko aikuiselämänsä yksinasunutta. Kumpikaan ei kaipaa muita kotiinsa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Joonas Laitinen

Joonas Laitinen kirjoitti yksin asumisesta (HS 16.4.). Olen itse pitkäaikaisessa parisuhteessa, jossa asumme molemmat omissa asunnoissamme. Siksi jäin kaipaamaan kanssani saman elämäntilanteen jakavien ihmisten kokemuksia.

Elämisen ja parisuhdemuotojen normiston jatkuvasti vapautuessa meillä suomalaisilla on entistä enemmän omaa tilaa tehdä suuria elämänvalintojamme ilman ympäristön painostusta. Myös mediassa esiintyvät julkisuuden henkilöt, kuten Anu Sinisalo ja Antti Reini (Me naiset 2015), murtavat osaltaan vanhoillisia normeja parisuhteen ja asumisen muodoista.

Laitisen jutussa käsiteltiin myös yksin asumisen ja onnellisuuden suhdetta. Tuntui hassulta, että edustamani ”siviilisääty” jäi mainitsematta. Koin, että täten vedettiin vahva yhtäläisyysmerkki yksin asumisen ja yksin elämisen välille.

Vaikuttaisi kuitenkin melko selvältä, ettei asumismuoto suoraan vaikuta ihmisten onneen, vaan useammilla meistä onnellisuutta tuovat eniten laadukkaat sosiaaliset suhteet.

Olen onnellinen ja päivittäin kiitollinen, kun olen löytänyt ihmisen, joka ajattelee näistä isoista asioista kanssani samalla tavalla, eikä lähipiirini painosta meitä muunlaiseen parisuhteeseen.

Riku Perhoniemi

tutkija, psykologi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat