Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielestäni parhaat taksit ovat Ruotsissa ja Saksassa

On jo aika antaa huutia urbaanille legendalle Ruotsin taksien sekavasta hinnoittelusta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ehdotukset taksien sääntelyn purkamiseksi ovat hyvin kannatettavia.

Tein äskettäin pikavierailun Viroon. Otin satamasta valkoisen taksin keskustan hotelliin ja maksoin matkasta kuusi euroa. Paluumatkalle varasin hotellin edestä komean mustan Mersun seitsemällä eurolla.

Matkalla kuljettaja kertoi minulle omistavansa autonsa, vaikka auton ovissa olikin firman nimi. Hän sanoi myös aikovansa tulla Suomeen kolmen vuoden päästä myymään uudenkarhean autonsa täkäläiselle taksiyrittäjälle.

Kun pääsimme perille, kuljettaja poisti keltaisen kyltin auton katolta ja firman nimen auton kyljestä. Hän kertoi menevänsä seuraavaksi lentokentälle ottamaan kyytiinsä jonkun merkkihenkilön. Näin kuljettaja tekeytyi ikään kuin yksityiskuljettajaksi, koska olisi ollut liian rahvaanomaista ottaa merkkihenkilö taksin kyytiin.

Olen käyttänyt takseja paljon ulkomailla, myös Venäjällä ja Kiinassa. Maailman parhaat taksit ovat Ruotsissa ja Saksassa. Nämä maat erottuvat selvästi, kun otetaan huomioon turvallisuuden lisäksi myös hinta.

Taksimatka Arlandan kentältä Tukholman keskustaan maksaa nyt euron kilometriltä. Vastaava hinta Pirkkalan kentältä Tampereen keskustaan on kaksi euroa kilometriltä.

Tukholmassa voi tietenkin tilata kalliita limusiineja, mutta niin voi täälläkin. On jo aika antaa huutia urbaanille legendalle Ruotsin taksien sekavasta hinnoittelusta.

Ismo Heinisuo

Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat