Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikkojen häviäminen ei näytä laantuvan

Sipilän hallitus julistaa tavoittelevansa 110 000 uutta työpaikkaa tämän vaalikauden aikana. Tavoite ei ole tästä maailmasta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Taannoisessa puolueiden puheenjohtajien tv-keskustelussa pääministeri Juha Sipilä (kesk) osoitti sanansa puheenjohtaja Antti Rinteelle (sd), kun hän totesi heidän opeillaan menetetyn viime hallituskauden aikana 100 000 työpaikkaa. Sipilä oli jo unohtanut, että tarkoittamansa hallituksen opit olivat kyllä kokoomuksen – kokoomushan johti edellistä hallitusta. Miksi hän ei suunnannut heittoaan puheenjohtaja Alexander Stubbille (kok), kritisoimansa hallituksen loppuajan pääministerille?

Sipilä ei näe malkaa omassa silmässä. Sipilän hallituksen aloittaessa toukokuussa 2015 maassamme oli 330 000 työtöntä työnhakijaa. Tuorein virallinen luku on helmikuulta 2016, jolloin luku oli 361 000.

Yhdeksässä kuukaudessa Sipilän ”yritysjohtajan opein” on menetetty 31 000 työpaikkaa, noin 3 400 työpaikkaa kuukaudessa.

Sipilän hallitus ehtii hienosti edellisen hallituksen ”saavutukseen”, sillä tasaisen vauhdin taulukolla Sipilän opein menetetään jäljellä olevan hallituskauden aikana 130 000 työpaikkaa lisää. Ja tasainen vauhti ei näytä laantuvan. Maaliskuussa menetettiin julkistettujen tietojenkin mukaan yli tuhat työpaikkaa, eniten valtion ”omista” yrityksistä Postista ja VR:stä sekä SSAB:stä, jossa siinäkin valtio on vahvasti mukana.

Huhtikuussa on jo tähän mennessä ilmoitettu mittavista yt-neuvotteluista. Nokian säästöohjelma voi johtaa jopa 1 300 työpaikan vähentämiseen Suomesta. Valtion disponoima Outokumpu ilmoitti vähentävänsä Suomesta 140 henkilöä ja ulkoistavansa tuotannon tukitoimintoja Torniossa – kiertoilmaus väen vähentämiselle. Lisäksi muun muassa Tuko Logistics vähentää yrityskaupan seurauksena 240 henkilöä.

Sipilän hallitus julistaa tavoittelevansa 110 000 uutta työpaikkaa tämän vaalikauden aikana. Tavoite ei ole tästä maailmasta – varsinkin, kun otetaan huomioon tähän asti esitetyt keinot.

Äskettäiset ministerien Olli Rehnin (kesk) ja Jari Lindströmin (ps) spektaakkelimaiset tiedotustilaisuudet olivat pohjanoteerauksia: vain pikkunäppäriä teknisiä ”uudistuksia” ja tietysti – työttömien kyykyttämistä, jotta nämä varmasti tietäisivät oman paikkansa!

Paavo Lintula

kauppatieteiden tohtori, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat