Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppilaiden ja opettajien oireilu pitää ottaa todesta

Väistötilat on toteutettava niin, että lasten oppimisympäristö on turvallinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jaamme täydellisesti Vantaalla koulua käyvän Roopen vanhempien (HS Kaupunki 21.4.) huolen: Vantaa ei pysty osoittamaan sisäilmaongelmien vuoksi kouluissa oireileville tervettä koulua, vaan heitä siirrellään sattumanvaraisesti koulusta toiseen. Koulu toisensa jälkeen osoittautuu liian usein sisäilmaltaan ongelmalliseksi.

Puoli vuotta sitten Hämeenkylän koulu oli Vantaan Tilakeskuksen mielestä ”teknisesti kunnossa”. Aktiiviset kuntalaiset kertoivat päättäjille ja virkamiehille rakennuksen tilanteesta ja käyttäjien oireilusta. Asiasta oli myös julkista keskustelua. Tilakeskus lopulta taipui ja teetti perusteelliset lisätutkimukset Hämeenkylän koulussa. ”Teknisesti kunnossa” -arvio vaihtui myrkkykouluksi, vieläpä terveydelle erittäin vaarallisten myrkkyjen kouluksi. Tämän käyttäjät jo tiesivätkin oireilunsa perusteella.

Hämeenkylän koulun purkaminen ja uuden koulun rakentaminen ovat oikeita päätöksiä. Onnittelemme! Jotta hyviä päätöksiä tehdään myös tulevaisuudessa, Vantaan kaupungin tulee kuunnella kuntalaisia tarkalla korvalla. Lasten ja opettajien sekä muun kouluhenkilökunnan oireilu tulee ottaa todesta.

Väistötilat on toteutettava niin, että lasten oppimisympäristö on turvallinen. Viivyttelemällä kunnollisten tutkimusten ja korjausten teettämisessä Roopelle saadaan vain lisää kohtalotovereita. Onko tämä aidosti Vantaan tavoite?

Tuula Ratia-Pulkkinen

puheenjohtaja

Johanna Mustonen

varapuheenjohtaja

Sirpa Ärilä

jäsen, VANVARY:n sisäilmatoimikunta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat