Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret saavat tukea opintoihinsa myös verkossa

Selvitykset ja kokemukset osoittavat, että verkkopalveluissa nuori tulee kohdatuksi hänen ehdoillaan, anonyymisti ja hänen määrittelemänsä tarpeen mukaisesti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Koulupudokkaita tutkineen apulaisprofessori Tero Järvisen viesti (HS 19.4.) oli selvä: tukea putoamisvaarassa oleville nuorille on annettava riittävän ajoissa. Tukea opintopolun suunnitteluun tarjotaan kouluissa esimerkiksi opon tunneilla. Kaikille oppituntiohjaus ja yksittäinen keskustelu opon kanssa eivät kuitenkaan riitä.

Kunnat tarjoavat nuorille palvelupisteitä, joissa on saatavilla neuvontaa. Valitettavasti ne eivät kuitenkaan tavoita kaikkia nuoria. Häpeä, tulevaisuuden pelko ja ahdistus hakuprosesseista saattavat saada nuoren käpertymään kotiin niin, että apua on vaikea ottaa vastaan.

Yksi ratkaisu on kertoa nuorille riittävän laajasti ja säännöllisesti verkossa olevista neuvonta- ja ohjauspalveluista. Ne ovat saatavilla silloin, kun apua tarvitaan. Ohjausta saa myös niin pitkään kuin nuori tarvitsee.

Selvitykset ja kokemukset osoittavat, että verkkopalveluissa nuori tulee kohdatuksi hänen ehdoillaan, anonyymisti ja hänen määrittelemänsä tarpeen mukaisesti. Ohjaajat keskittyvät nuoren toiveisiin ja haaveisiin sekä auttavat nuoria löytämään realistisia vaihtoehtoja ja tunnistamaan omia vahvuuksia.

Yläkoulujen aineenopettajien, nuorisotyöntekijöiden ja muiden ammattilaisten kannattaa muistuttaa verkko-ohjauspalveluista koko yläkoulun ajan. Se on konkreettinen teko ja ennaltaehkäisee syrjäytymistä. Tukemalla opintopolkusuunnittelua vältymme siirtelemästä syrjäytyneitä nuoria tiskiltä toiselle.

Anniina Lundvall

asiantuntija, nuorten ohjaus- ja neuvontapiste Suuntapalvelu.fi Pelastakaa Lapset ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat