Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei nouse pessimismillä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tämän maan yhteiskunnallista keskustelua seuratessa ei voi olla huomaamatta, kuinka pessimistinen ja negatiivinen kansa olemme. Asiasta väännetään usein vitsiäkin toteamalla, että pessimisti ei pety. Pessimisti ei ehkä pety, mutta siihenpä ne pessimismin hyvät puolet jäävätkin.

Me suomalaiset maalaamme aina pahimmat mahdolliset uhkakuvat liittyen kaikkiin uudistuksiin. Tuoreimpana esimerkkinä on viime viikolla esitelty ehdotus työnäytekokeilusta. Ehdotus tyrmättiin tietyissä piireissä täysin, ja kauhukuvat työtöntä riistävästä työnantajaportaasta lähtivät laukalle.

Mistään kriittisestä ajattelusta ei ollut tietoakaan, kun päät punaisina kailotettiin, että tulevaisuudessa tietyillä aloilla vain kierrätetään työkokeiluun osallistuvia sen sijaan, että palkattaisiin vakituisia. Ehdotuksen mahdolliset hyvät puolet jäivät täysin varjoon. On vaikea kuvitella, miten tällaisessa ilmapiirissä on mahdollista toteuttaa muutoksia, joita Suomen talous kipeästi tarvitsee.

Kansalaisista monet tietysti toteavat, että ”kyllähän me, mutta kun poliitikot”. Totuus kuitenkin on, että meitä kansaa edustavat itsemme näköiset edustajat, myönsimme sitä tai emme. Muutoksen on lähdettävä meistä itsestämme. Ei anneta pessimismille jalansijaa!

Markku Perttilä

diplomi-insinööri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat