Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheenyhdistämistä ei saa vaikeuttaa

En osaa kuvitellakaan, millaista elämäni Suomessa olisi ollut ilman perhettäni ja sen tukea.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eduskunta päättää pian ulkomaalaislain muutoksesta, jossa perheenyhdistämisen ehtoja halutaan tiukentaa. Kiireisenä annetussa lakiesityksessä on jätetty huomioimatta kunnolla sen todelliset vaikutukset maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja ihmisten elämään.

Lakiesitystä ja tiukennuksia ei pidä hyväksyä. Perheenyhdistäminen on huomattavan vaikeaa jo nyt.

Jos isäni tai äitini olisi saapunut Suomeen ensin yksin ja joutunut jättämään meidät lapset sodan keskelle odottamaan, emme välttämättä koskaan olisi selvinneet tänne. Kotimaasta lähteminen ja koko aiemman elämän jättäminen ei ole helppo ratkaisu kenellekään edes silloin, kun on selvää, että tilanne on mahdoton. Lasten ja perheen jättäminen sodan keskelle on vielä vaikeampaa.

En osaa kuvitellakaan, millaista elämäni Suomessa olisi ollut ilman perhettäni ja sen tukea. Minä tiesin, että perheeni oli turvassa Suomessa. Perheeltäni sain kannustusta oppia, opiskella ja tutustua muihin ihmisiin.

Mikään ei ole niin pelottava kuin historiaton ihminen. Kun ihmiseltä on viety jo koti, kotimaa, ystävät, läheiset, arki ja sukulaiset, perhe on usein se viimeinen lanka, joka pitää ihmisen koossa.

Jos ihminen jätetään yksin ilman turvaverkkoa, hän on entistä alttiimpi katkeroitumaan, eristäytymään ja pahimmassa tapauksessa putoamaan koko uuden yhteiskunnan ulkopuolelle.

Perheenyhdistäminen on osa kotoutumispolitiikkaa. Oleskeluluvan saaneille alkuvaiheet ovat tärkeitä. Aika pitäisi käyttää muun muassa kielen opiskeluun eikä perheenyhdistämisen byrokratiaan tai perheen puolesta pelkäämiseen. Perheenyhdistämisen säilyttäminen ennallaan tai jopa sen helpottaminen auttaisi erityisesti naisia ja lapsia.

Nasima Razmyar

kansanedustaja (sd), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat