Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääsykokeista ei kannata luopua

On helpompi osallistua uudestaan pääsykokeeseen kuin ylioppilaskirjoituksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Surukseni luin pyrkimyksistä päästä eroon korkeakoulujen valintakokeista (HS Kotimaa 22.4.).

Ylioppilastodistukseni oli keskinkertainen, ja se rajasi ulkopuolelle monia kouluja. Mielestäni reiluus ja sujuvuus on kaukana siitä, että tulevaisuudessa yksi koe voi rajata mahdollisuuden jatko-opintoihin.

Teologiseen tiedekuntaan pääsin sisään kiintiössä, jossa huomioitiin ainoastaan valintakokeesta saadut pisteet. Kun voi pyrkiä korkeakouluun pääsykokeen kautta, voi hakea uudestaankin, jos opiskelupaikka ei avaudu ensimmäisellä yrittämällä. On helpompi osallistua uudestaan pääsykokeeseen kuin ylioppilaskirjoituksiin. Itse sain opiskelupaikan vasta kolmannella yrittämällä.

Kokeiden päällekkäisyys voi olla ongelma, mutta pääsykoepäivien uudelleen aikatauluttaminen ei liene mahdottoman vaikea tehtävä. Valintakoe testaa myös hakijan suuntautumista juuri kyseiselle alalle. Erilaisilla kiintiöillä voidaan kuitenkin jo nyt huomioida ne, jotka ovat menestyneet erityisen hyvin ylioppilaskirjoituksissa.

Aloitin opinnot teologisessa tiedekunnassa syksyllä 2008. Valmistuin yliopistosta kohtuullisessa ajassa, eikä keskinkertainen lukiomenestys jarruttanut opintojani, kun opiskeltava aihe oli mielenkiintoinen, innostava ja yleissivistävä.

Noora Tikkala

teologian maisteri, pappi

Rovaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat