Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko nuorten elämä vain syömistä ja laiskottelua?

Moni nuori jumittautuu kotiinsa sen sijaan, että harrastaisi mukavaa liikuntaa ystävien seurassa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ennen vanhaan nuoret liikkuivat enemmän ja olivat ulkona tekemässä kaikenlaisia aktiviteetteja. Nyt tilanne on toinen. Liikkumattomuus lisääntyy ja moni nuori jumittautuu kotiinsa sen sijaan, että harrastaisi mukavaa liikuntaa ystävien seurassa.

Huono ruokavalio voi aiheuttaa terveyshaittoja nuorille. Jotkut nuoret saavat ravintoa liian vähän, toiset taas liian paljon. Jos ihminen syö enemmän kaloreita kuin kuluttaa, kertyy ylipainoa.

Ruokailuaikojen pitäisi olla säännölliset. Ruokaa tulisi syödä vain sen verran kuin kuluttaa. Pitäisi syödä mieluummin useita kertoja päivässä pieniä määriä ruokaa kuin isoja määriä vain muutaman kerran.

Todella monet nuoret juovat janojuomanaan energiajuomia, virvoitusjuomia tai sokeripitoisia mehuja, vaikka raikas vesi on paras janojuoma. Vesi poistaa janoisuuden tunteen ja on myös hyväksi terveydelle. Veden juominen myös auttaa siihen, ettei koko ajan ole nälän tunnetta, jolloin omaa syömistään ja ruokavaliotaan voi kontrolloida paremmin.

Meidän nuorten pitäisi keksiä vapaa-aikana muutakin tekemistä kuin tietokoneella olemista. Jos harrastaisimme päivittäin edes tunnin verran jonkinlaista liikuntaa, mieli olisi virkeämpi.

Jessica Strömberg

opiskelija, Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat