Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romuluiset ruoka-autot pois kaupungin paraatipaikoilta

Onko sallivampi lupapolitiikka saanut vallan?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Rio Gandara / HS
Hugo Nguyen myi grilliruokaa pakettiautoon rakennetusta grillistä huhtikuussa Helsingin rautatieaseman edustalla.
Hugo Nguyen myi grilliruokaa pakettiautoon rakennetusta grillistä huhtikuussa Helsingin rautatieaseman edustalla. Kuva: Rio Gandara / HS

Helsingin Sanomissa (17.4.) oli kiintoisa kirjoitus katutilassa olevasta huippumuotoilusta: ihmiset eivät läheskään aina huomaa, miten arkisetkin esineet voivat olla huippumuotoilijoiden tyylikkäitä ja toimivia tuotteita.

Jutussa viitattiin myös siihen, miten rakennusvirastossa taannoin herättiin huomaamaan kaupunkikalusteiden epäyhtenäisyys ja rähjäisyys ja päätettiin luoda ohjeistus muun muassa terasseille sopivista kalusteista. Myös jonkinlaisesta ”mallikioskistakin” muistaakseni oli puhetta.

Onko nyt kuitenkin kaupungin uusi sallivampi lupapolitiikka saanut vallan ja aiheuttanut sen, että kaupunkikuvaan on ilmestynyt lähes paraatipaikoille, kuten Asema-aukiolle ja Kaivopuiston Kompassitorille, romuluiset pakettiautot, joista myydään pikaruokaa?

Pahimmillaan pöydät ja penkit levitetään auton ulkopuolelle ja pysäköidään vielä viereiselle puistoalueelle henkilöauto, jonka peräkärrystä aggregaatti syöttää virtaa ”myymäläauton” tarpeisiin.

Sinänsä tämänkaltainen pienyrittäjyys on hieno ja kannatettava asia, mutta sen, että kioskissa on moottori ja pyörät alla, ei saisi johtaa siihen, ettei kaupunkikuvan vaalimisella ole väliä.

Olli Heikurinen

Kruununhaka, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat