Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhä sukulaiseni sinnittelee ilman minkäänlaisia tuloja

En ole ollut perustulon kannattaja, mutta odotan hallituksen kaavailemaa perustulokokeilua.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Luultavasti lainmukaista, mutta julmaa ja kohtuutonta, kirjoitti nimimerkki Isä (HS Mielipide 24.4.), jonka syntymäpäivälahjaraha skitsofreniaa sairastavalle aikuiselle pojalle oli vähennetty tälle maksettavasta toimeentulotuesta. Olen Isän kanssa täysin samaa mieltä.

Olen seurannut keski-ikäisen naimattoman sukulaiseni elämää. Sukulaisellani ei ole minkäänlaisia tuloja. Ainoa ”omaisuus” on pieni, vuosia sitten tukityöllistetyistä pätkätöistä säästetty rahasumma pankkitilillä.

Viime vuosina sukulaiseni on opiskellut, mutta terveyssyistä opinnot ovat jumittuneet. Hän ei saa opintorahaa mutta ei myöskään työttömyyskorvausta, koska työvoimatoimisto katsoo hänen olevan opiskelija. Hän ei hae eikä saisikaan toimeentulotukea, koska sinnittelee toistaiseksi pienten säästöjensä varassa.

Tilanne on kuitenkin masentava. Toimeentulotuki on yhteiskunnan viimeinen keino auttaa avuntarvitsijoita. Tarveharkintaisena siihen – tai sitä koskevien säännösten soveltamiseen – liittyy kuitenkin paljon epäkohtia.

En ole ollut perustulon kannattaja, mutta odotan hallituksen kaavailemaa perustulokokeilua. Kun kokeilun tuloksia mitataan, toivottavasti arvioidaan myös henkiseen hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia tekijöitä.

Perustulostako ratkaisu

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat